Opozitia pakistaneza a obtinut cele mai multe voturi la alegerile legislative de luni, potrivit primelor rezultate partiale.

In fruntea preferintelor electoratului se afla partidul fostului premier Nawaz Sharif dar si Partidul Poporului - formatiunea lui Benazir Bhutto, ucisa la 27 decembrie intr-un atentat.

Potrivit agentiilor internationale de presa rezultatele sunt recunoscute de principalul partid aflat la putere, aliat al presedintelui Pervez Musharraf - Liga Musulmana din Pakistan.

Imediat dupa aflarea rezultatelor partiale sustinatorii lui Nawaz Sharif si ai fostului premier Benazir Bhutto au iesit in strada pentru a sarbatori victoria. Nawaz Sharif, a fost de doua ori prim-ministru si a fost inlaturat de la putere, printr-un puci militar, de generalul Pervez Musharraf in 1999. El s-a intors in tara dupa sapte ani de exil, in noiembrie 2007.

Presedintele Pervez Musharraf a promis ca va colabora cu oricine va castiga alegerile, insa viitorul sau este incert in conditiile in care opozitia a contestat realegerea sa, in octombrie, pentru inca un mandat de cinci ani. In cazul in care cele doua partide, acum in opozitie, vor obtine suficiente mandate in Parlament, ele il vor putea chiar suspenda pe presedintele Musharraf .

Campania electorala a fost marcata de violente si s-a incheiat sambata cu un atentat in care au murit 40 de persoane.