Papa Francisc avertizează că, în contextul epidemiei de COVID-19, nu trebuie să uităm de lupta împotriva malariei, boală care ''ameninţă miliarde de persoane din numeroase ţări'', scrie AFP, citată de Agerpres.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

''În timp ce combatem pandemia de coronavirus, trebuie să ducem de asemenea mai departe angajamentul pentru prevenţia şi tratamentul malariei, care ameninţă miliarde de persoane din numeroase ţări'', a afirmat duminică Papa Francisc, amintind că sâmbătă a fost Ziua mondială de combatere a malariei.

Papa Francisc a spus că este alături ''de toţi bolnavii, de toţi cei care îi îngrijesc şi de cei care depun eforturi ca fiecare persoană să aibă acces la servicii sanitare de bază adecvate''.

În anul 2017, pe plan global, circa 219 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de malarie, înregistrându-se 435.000 de decese, iar peste 90% dintre victime sunt din Africa, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Bilanţul în Africa Subsahariană ar putea ajunge la circa 770.000 de morţi din cauza malariei în acest an, ''de două ori mai mult ca în 2018'', a precizat sâmbătă OMS. Spre deosebire de coronavirus, malaria afectează în principal copiii.