Câteva sute de protestatari s-au adunat sâmbătă în centrul Berlinului pentru a manifesta împotriva măsurilor de restricţie impuse în Germania. "Ne vrem viaţa înapoi", au strigat protestatarii luaţi pe sus de poliţia germană, notează Reuters.

Pacient coronavirus GermaniaFoto: Profimedia Images

„Protejează drepturile constituționale”, „Libertatea nu este totul, dar fără libertate, totul nu este nimic” - au strigat protestatarii din Berlin.

Poliţia a intervenit echipată cu mănuşi şi măşti medicale şi a făcut peste 100 de arestări, potrivit anunţului făcut de instituţie pe Twitter.

O parte dintre protestatari s-au aşezat pe jos şi au încercat să păstreze distanţă între ei, dar tot s-au format grupuri în care mulţi nu respectau regulile de distanţă.

La fel ca multe alte state, Germania a impus restricţii pentru prevenirea răspândirii COVID-19 încă de pe data de 17 martie.

Protestatarii au împărţit pliante pe care scria „Rezistența democratică”, şi unde susţineau că noul coronavirus este doar o încercare de a acapara puterea prin răspândirea fricii. Mai mult, pe acele pliante erau citați peste 120 de medici din întreaga lume, care pun la îndoială necesitatea măsurilor de restricţie.

Curtea Constituțională din Germania a decis la începutul acestei luni că oamenii au dreptul să organizeze proteste dacă respectă regulile de distanțare socială.

Germania a raportat peste 156.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi peste 5.800 de decese.

Autorităţile au anunţat recent o relaxare a restricţiilor începând cu luna mai.