Pandemia de coronavirus a costat deja slujbele a milioane de muncitori din Thailanda, iar de compensațiile financiare slabe promise de guvern nu va beneficia toată lumea. Cozile pentru mâncare au crescut miercuri la Bangkok, potrivit AFP.

Cozi uriase in ThailandaFoto: YouTube

„Guvernul nu mi-a acordat niciun ajutor”, a spus Chare Kunwong, maseur pentru turiștii chinezi în urmă cu câteva luni. „Dacă aștept, voi fi mort”, spune bărbatul de patruzeci de ani, care stă răbdător la coadă alături de sute de oameni sub un soare arzător pentru a primi un mic pachet care conține lapte, orez și tăiței.

Aproximativ 27 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă în sectoarele turismului, divertismentului, alimentației și serviciilor din cauza pandemiei.

Aceștia s-au înscris pentru a primi un ajutor lunar de 5.000 baht (140 de euro), dar doar jumătate din dosarele depuse sunt eligibile, după criteriile guvernamentale. Mai mult, autoritățile nu au definit clar durata pentru care va fi plătită această compensație, crescând incertitudinile.