Nouă libanezi şi sirieni, printre care doi copii, au fost găsiţi marţi fără viaţă într-un sat la sud-est de Beirut, un masacru încă neelucidat, dar calificat ca "oribil" de premierul Libanului, Hassan Diab, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

După această crimă de o violenţă rară în Liban, a fost lansată o urmărire generală, potrivit unei surse din serviciile de securitate, iar prim-ministrul Diab a îndemnat la accelerarea anchetei.

Motivele tragediei nu au fost precizate. Deputatul Marwan Hamadé, originar din Baakline, a deplâns "o crimă de onoare sau vindicativă" şi s-a referit la un singur criminal care, în opinia sa, suferă de "tulburări psihologice". El nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit sursei din cadrul serviciilor de securitate, corpurile fără viaţă a şase sirieni, dintre care doi copii, şi a trei libanezi, printre care o femeie, au fost găsite într-o casă, precum şi în diverse locuri într-o zonă împădurită din Baakline, în districtul Chouf.

Ancheta preliminară a poliţiei a stabilit că opt victime au fost împuşcate şi numai femeia a fost ucisă cu ajutorul unui cuţit, a declarat pentru AFP sursa citată.