Confruntări nocturne între forțele de ordine și locuitori din periferia pariziană și din Strasbourg (est) au avut loc din nou în noaptea de luni spre marți, în ciuda carantinei, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În periferia pariziană, situația este tensionată de la accidentul suferit de un motociclist sâmbătă seara la Villeneuve-la-Garenne, în circumstanțe încă neclare. Motociclistul, care circula fără cască, a intrat în portiera deschisă unei mașini de poliție. Incidentul, în plină carantină, a inflamat rapid rețelele sociale. Mai mulți locuitori au acuzat poliția că a deschis intenționat portiera mașinii.

Nouă persoane au fost arestate în noaptea de luni spre marți în regiunea pariziană pentru "deținere de dispozitive incendiare și participarea la regrupări de persoane pentru comiterea de violențe", potrivit prefecturii poliției din Paris.

Incidente sporadice au avut loc în noaptea de duminică spre luni în mai multe localități din Ile-de-France și circa 15 mașini și 50 de pubele au fost incendiate.

În estul Franței, cartierele din Strasbourg au fost și ele teatrul unor confruntări cu forțele de poliție, patru persoane fiind arestate.

La Meinau, un cartier în sudul capitalei Alsaciei, un post de poliție a fost atacat cu cocktail-uri Molotov iar în Port du Rhin au fost incendiate pubele și o mașină.

"Până în prezent era mai degrabă calm" în Strasbourg dar "începe să se resimtă creșterea tensiunii în cartiere", a declarat Robert Herrmann, adjunct al primarului pe probleme de securitate din oraș.