O consilieră a lui Donald Trump a sugerat miercuri că boala Covid-19 provocată de noul coronavirus ar putea fi a „n”-a formă de epidemie generată de acest tip de virus, scrie AFP.

Kellyanne ConwayFoto: Agerpres

"Cercetătorii și doctorii spun că ar putea exista noi valuri mai târziu, că ar putea reveni în toamnă într-o formă mai limitată", a afirmat Kellyanne Conway le televiziunea conservatoare Fox News.

"Este Covid-19, nu Covid-1, oameni buni", a adăugat ea, părând să sugereze că 19 se referă la numărul de epidemii de acest tip, și nu la data apariției noului coronavirus, în 2019.

Ea a fost întrebată despre o informație prezentată de Washington Post, potrivit căreia diplomați americani erau îngrijorați încă din 2018 de măsurile de securitate sanitară "inadecvate" într-un laborator din orașul chinez Wuhan, unde a apărut epidemia, la finele lui 2019.

Acest laborator efectua studii "riscante" privind coronavirușii propagați de lilieci, potrivit sursei citate.

Această aliată fidelă a lui Donald Trump, care îi este alături din campania din 2016, a justificat decizia președintelui american de a suspenda contribuția Washingtonului la bugetul OMS prin faptul că organizația internațională ar fi trebuit să fie măcar "sinceră în ceea ce privește originea virusului în Wuhan, asupra transmisiei între oameni".

OMS "a mințit sau nu a fost transparentă" în aceste chestiuni în condițiile în care Statele Unite au fost "afectate atât de dur" ascultând "profesioniștii în domeniul sănătății din lume", a mai spus ea.