Alegerile legislative din Pakistan, menite sa finalizeze tranzitia spre o guvernare civila, s-au incheiat. Scrutinul electoral s-a desfasurat pe fondul intensificarilor violentelor din aceasta tara, zeci de persoane fiind ucise in urma protestelor.

Luni, doi barbati au fost ucisi in orasul Lahore in timpul unui atac care a vizat membri ai unui partid de opozitie, iar sambata, un atentat cu masina capcana s-a soldat cu 46 de morti si aproximativ o suta de raniti.

Participarea la vot a fost destul de scazuta, multi alegatori au ezitat sa se prezinte la urne tocmai din cauza unor posibile violente.

Presedintele Pervez Musharraf a declarat ca scrutinul corect si liber si a promis ca va colabora intr-o armonie totala cu formatiunile politice care vor castiga alegerile, desi principalele partide de opozitie si-au exprimat temerea ca rezultatul va fi falsificat in favoarea presedintelui.

Alegerile sunt considerate ultima etapa a tranzitiei tarii catre guvernare civila. Ele au fost amanate dupa asasinarea, in luna decembrie, a liderului opozitiei, fostul premier Benazir Bhutto.