Arena de concerte din Rotterdam în care urma să aibă loc ediția din acest an a Eurovisionului va găzdui de la sfârșitul săptămânii zeci de pacienți diagnosticați cu COVID-19, într-o tentativă de a diminua presiunile resimțite de spitalele olandeze, relatează Reuters.

Ahoy ArenaFoto: ahoy.nl

Arena Ahoy, care urma să acomodeze mii de fani ai competiției muzicale în luna mai a acestui an, găzduiește acum 88 de paturi de spital, o capacitate care ar putea fi extinsă la câteva sute în funcție de nevoi.

Una dintre săli va fi rezervată exclusiv pentru cei confirmați cu coronavirusul și necesită atenție medicală dar nu sunt într-o condiție suficient de gravă pentru a fi necesară internarea într-un spital. Pacienții care suferă de alte condiții ar putea fi de asemenea găzduiți cu scopul de a elibera locuri în spitale pentru pacienții COVID-19 aflați în condiție critică.

„Unii oameni nu mai supraviețuiesc acasă și au nevoie de ajutor, potrivit indicațiilor medicului de familie. Vom putea în curând să îi primim aici la Ahoy”, a afirmat Saskia Baas, directorul local al serviciului pentru sănătate publică din zona Rotterdamului.

Decizia de a transforma Arena Ahoy a fost luată de către autoritățile regionale după anularea concursului Eurovision din cauza pandemiei COVID-19.

În Olanda, una din puținele țări europene care nu au impus măsuri de carantină severe, au fost confirmate 27.419 de cazuri COVID-19 și 2.945 de decese, potrivit ultimelor cifre făcute publice de către autorități.

REFERINȚE: