Irak a suspendat licența agenției de presă Reuters după ce aceasta a publicat o știre care afirma că numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 este mai ridicat decât cifrele oficiale raportate de autorități, relatează site-ul Reuters.

Site ReutersFoto: Profimedia Images/Web Pix/Alamy

Agenția de reglementare media din Irak a anunțat că revocă licența agenției Reuters pentru trei luni și o va amenda cu 25 de milioane de dinari (aproximativ 21.000 de dolari) pentru ceea ce autoritățile susțin că ar fi o încălcare a regulilor de difuzare.

Într-o scrisoare transmisă Reuters, Comisia pentru Comunicare și Media a afirmat că a luat măsura întrucât „această problemă are loc în circumstanțele actuale și are repercursiuni serioase asupra sănătății și siguranței societății”, potrivit Reuters.

Agenția de presă a anunțat că regretă decizia autorităților irakiene și că își menține știrea, despre care a afirmat că este bazată pe surse medicale și politice multiple și reprezintă pe deplin poziția Ministerului Sănătății din Irak.

Raportul Reuters, publicat în 2 aprilie, a citat trei doctori implicați în procesul de testare, un reprezentant responsabil de sănătatea publică și un oficial, susținând că în Irak există mii de cazuri de infecție confirmate, cu mult peste cele 772 raportate de către autoritățile irakiene la momentul respectiv.

Pe lângă amendă și suspendarea licenței, agenției de presă i s-a ordonat să remită o scuză oficială.

Până în 13 aprilie autoritățile irakiene au raportat existența a 1.378 de cazuri confirmate cu COVID-19 în țară și 78 de decese, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Sănătății.