Președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut luni penuria echipamentelor de protecție pentru personalul medical și a spus că Rusia nu a atins încă apogeul epidemiei de coronavirus, potrivit AFP.

Vladimir Putin, echipat contra coronavirusuluiFoto: Alexei Druzhinin/Russian Presidential Press and Information Office/TASS/Profimedia Images

"Specialiștii (medicali) și colegii lor trebuie să primească bonusurile prevăzute pentru condițiile lor specifice de muncă și trebuie să fie echipate cu mijloace de protecție individuală", a declarat Vladimir Putine, în cadrul unei întâlniri prin videoconferință, transcris pe site-ul Kremlinului.

"Știu că (aceste mijloace) nu sunt întotdeauna suficiente. Deci, desigur, sunt necesare măsuri suplimentare pentru a acoperi aceste deficiențe", a continuat el, fără a oferi nicio indicație asupra întinderii deficiențelor.

Opoziția, condusă de principalul oponent politic al Kremlinului, Alexei Navalny, a înmulțit în ultimele zile postările de pe rețelele de socializare care denunță echipamentele proaste ale personalului medical.

Conform celui mai recent raport oficial, Rusia are 18.328 de cazuri de contaminare și 148 de decese, cu o creștere de 2.558 de cazuri în ultimele 24 de ore, un record de la apariția noului coronavirus în țară.