Zeci de mici proprietari de magazine au protestat în fața unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Wuhan pentru a cere o reducere a chiriilor, într-unul dintre primele semne de tulburare economică după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor, scrie Bloomberg.

Proteste la WuhanFoto: youtube.com

Aceștia spun că au fost afectați de criză și nu au mai avut nicio activitate economică sustenabilă, așa că cer o reducere a chiriei, returnarea banilor pe perioadă de interdicție sau a depozitelor de garanție.

Stând la o distanță de aproximativ un metru, proprietarii magazinelor s-au așezat, vineri, în genunchi în afara ”Grand Ocean Department Store”, purtând măști și ținând pancarte în timp ce poliția îi supraveghea. Cu o zi mai devreme aceștia au scandat „Scutirea închirierii pentru un an sau rambursarea contractului de închiriere”, după cum se vede în videoclipurile încărcate pe platforma de socializare chineză Sina Weibo, clipuri care au fost însă repede cenzurate.

„Nu pot supraviețui”, stă scris pe o pancarată ținută de o femeie care a închiriat un stand la Grand Ocean și care i-a cerut proprietarului să-i restituie restul de bani din chirie.

Femeia a spus că dezvoltatorul responsabil de mall ar trebui să-i scutească de chirie pe 99% dintre protestatari deoarece sunt mici proprietari de magazine și nu au avut nicio afacere de la izbucnirea virusului.

Majoritatea cartierelor din oraș se confruntă în continuare cu restricții stricte de circulație și există prea puțin trafic și oportunități de afaceri.