Cadavrul nepoatei lui John F. Kennedy, Maeve Kennedy McKean, dispărută joia trecută, a fost găsit luni, a anunțat marți presa americană, citată de AFP.

Ted, Robert și John Kennedy în 1963 Foto: Wikipedia

Maeve Kennedy McKean, 40 de ani, nu a mai revenit joi după ce a ieșit cu o canoe împreună cu fiul său Gideon, 8 ani, în golful Chesapeake, în regiunea Washington.

Căutările pentru găsirea corpului lui Gideon vor fi reluate marți, a precizat Washington Post, care a citat poliția din statul Maryland.

Familia a anunțat sâmbătă că cel mai probabil Maeve și fiul său au murit.

Este vorba de o nouă dramă pentru cea mai celebră dinastie din Statele Unite, lovită în mod regulat de tragedii, după asasinarea în 1963, la Dallas, a președintelui democrat John Fitzgerald Kennedy (JFK).

Cadavrul lui Maeve Kennedy McKean a fost găsit la circa trei kilometri de casa mamei sale, Kathleen Kennedy Townsend, unde familia se izolase din cauza pandemiei de coronavirus.

Maeve și fiul ei ieșiseră cu o canoe pentru a recupera un balon care căzuse în apă și au fost luați cel mai probabil de curentul foarte puternic, arată cotidianul american.

Kathleen Kennedy Townsend este fiica cea mai mare a fostului ministru al Justiției Robert Kennedy, fratele lui John, care a fost ucis în 1968, când era bine plasat pentru a câștiga alegerile primare democrate.

Unul dintre fiii lui Robert Kennedy, David, a murit la 28 de ani într-un hotel din Florida, în 1984, din cauza unei supradoze de cocaină.

Un al fiu, Michael, a murit după ce a intrat într-un copac, în timp ce schia, în 1997, în Colorado.