Autorităţile din Insulele Solomon anchetează presupusa neglijenţă a căpitanului unui feribot cu pasageri, după ce circa 28 de persoane au căzut peste bord, în urma unui ciclon, a informat sămbătă presa locală din această ţară insulară din Oceanul Pacific, potrivit Xinhua, preluată de Agerpres.

CiclonFoto: Wikimedia Commons

Victimele au căzut de la bordul MV Taimareho "în urma valurilor puternice aduse de ciclonul tropical Harold, între insulele Guadalcanal şi Malaita", după ce căpitanul a ales să navigheze joi noapte, în pofida avertismentelor de ciclon, a informat ziarul The Island Sun.

Feribotul a reuşit să ajungă în zona Su'u din West Kwaio, însă în urma operaţiunilor de căutare şi salvare nu a fost găsită niciuna dintre persoanele dispărute.

Potrivit AFP, nava, având drept destinaţie insula Malaita, aflată la peste 120 de kilometri de capitală, transporta persoane către satele lor de origine în cadrul programului guvernamental de măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Autoritatea maritimă a declarat că au fost emise avertismente pentru ca navele nu să părăsească capitala Insulelor Solomon, Honiara, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.