Prințul Charles al Marii Britanii a deschis vineri un nou spital la Londra, ridicat pentru a oferi mii de paturi suplimentare pacienților cu coronavirus și construit în doar 9 zile într-un imens centru de conferințe, potrivit Mediafax.

Printul CharlesFoto: Captura video

Legătura „online” a fost o premieră pentru Familia Regală britanică. Spitalul Nightingale, care oferă inițial până la 500 de paturi dotate cu ventilatoare și oxigen, va putea să trateze în cele din urmă 4.000 de pacienți. Spitalul a fost construit într-un imens centru de conferințe din Londra. Construit cu ajutorul armatei, spitalul este primul din cele șase noi spitale temporare care urmează să fie înființate în întreaga țară pentru a face față epidemiei. Până în prezent, 2.921 de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie au murit. Moștenitorul tronului, Charles, a deschis spitalul printr-o legătură video din casa sa din Scoția, ceea ce este o premieră pentru Familia Regală britanică, care de obicei participă personal la astfel de evenimente.

Prințul Charles a spus că spitalul este un exemplu pentru „modul în care imposibilul poate deveni posibil". „Este, fără îndoială, o realizare spectaculoasă”, a spus el.