Rețeaua de magazine Aldi a declarat joi că va suplimenta numărul transporturilor de paste din Italia, pentru a reumple rafturile după ce cumpărătorii germani le-au golit de produse neperisabile în primele zile ale epidemiei, anunță Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primele transporturi aduc 200 de tone de paste, peste 250.000 de pachete de spaghete, a postat pe blog Aldi Sud, care administrază magazinele din sudul Germaniei.

„Alimentele de lungă durată, cum ar fi pastele, sunt în prezent mai solicitate ca niciodată”, a spus Aldi, adăugând că va continua să cumpere paste de la furnizorul său din orașul Nola, din zona Napoli.

„Nu este nevoie să faceți stocuri de paste”, a spus compania. Guvernul german și comercianții cu amănuntul au spus că nu există o lipsă de produse alimentare, în ciuda pandemiei, care provoacă perturbări în traficul transfrontalier de pasageri.

Companiile și autoritățile sunt dornice să mențină un flux liber de mărfuri. Dar mulți germani - ca și omologii lor din alte țări europene - au stocat paste, hârtie igienică sau conserve.

Unele supermarketuri au limitat cantitatea de bunuri ce pot fi cumpărate.