​Un cuplu vârstnic se întâlnește zilnic la granița dintre Germania și Danemarca, acesta fiind închisă de mai bine de două săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus. Cei doi vârstnici au devenit vedete după ce primarul a postat o poză cu ei pe o rețea de socializare, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inga Rasmussen, 85, din Denmark și Karsten Tüchsen Hansen, 89, din Germania se întâlnesc lângă Aventoft, unde se află granița. Cei doi stau la distanța recomandată unul de altul și poartă discuții în timp ce se bucură de o cafea.

Cei doi au devenit celbrități locale după ce primarul dintr-un oraș din apropiere a postat pe o rețea de socializare o poză cu cei doi, discutând între cele două granițe.

Cuplul s-a întâlnit acum doi ani, iar de atunci au petrecut aproape fiecare zi împreună. Cei doi au călătorit împreună în trecut și plănuiesc să o mai facă în viitor.

Inga Rasmussen vine la întâlnire cu mașina, în timp ce Karsten Tüchsen Hansen se folosește de bicicletă. Este și motivul pentru care bătrânul mai bea câteodată Schnapps la întâlnirea cu partenera sa, în timp ce bătrâna rămâne la cafea, fiind șoferiță.

Spațiul Schengen înfruntă cele mai mari restricții din ultimii ani. În unele zone, granițe propriu-zise au apărut după 25 de ani de liberă trecere.