Pandemia de coronavirus aduce succesul unei aplicații spcializate în videoconferințe. În aceste săptămâni, Zoom a devenit cea mai descărcată aplcație din Apple App Store, potrivit BBC.

ZoomFoto: Captura ecran

În timp ce pandemia de coronavirus a obligat milioane de oameni să stea în case, o aplicație lansată în 2011 s-a dovedit alternativa perfectă, nu numai pentru lecții online sau întâlniri virtuale, ci și pentru petreceri sau chiar slujbe.

De la început, aplicația și-a dorit să fie un bun exemplu într-o branșă unde aplicațiile de videoconferițe sunt urâte de mulți. Eric Yuan, fondatorul Zoom, a povestit despre cât de critici erau oamenii la adresa acestor aplicații. Acum, în plină pandemie, astfel de aplicații au devenit indispensabile multora.

Zoom suportă 100 de oameni în același timp pe o conferință, în timp ce rivalul Skype doar 50. Aplicația lui Eric Yuan oferă și alte opțiuni, cum ar fi criptarea apelurilor, înregistrarea unor sesiuni sau schimbarea fundalului. Conferințele durează maxim 40 de minute în varianta gratis a aplicației, dar pentru 14,99 dolari poți ține conferințe fără limită de timp.

Zoom a reușit să devină cea mai descărcată aplicație de pe Apple App Store în aceste săpămâni, cu 2,13 milioane de descărcări. Acum 2 luni, aplicația avea doar 56 de mii.

Totuși, aplicația se confruntă și cu probleme. Mai multe filmulețe au apărut online, în care unii oameni intrau pe conferințele unde se țineau întâlniri sau cursuri și făceau glume proaste. O altă problemă este reprezentată și de giganții precum Facebook, care cu siguranță vor vrea să intre și ei în acestă piață profitabilă la acest moment.