​Un singur bărbat a băgat în carantină 40 de mii oameni, în India. Acesta a ignorat simptomele coronavirusului și și-a pierdut viața ulterior, conform BBC. ​

IndiaFoto: Flickr

Autoritățile din statul indian nordic, Punjab, au băgat în carantină 40 de mii de oameni din 20 de sate, totul datorită unui singur om.

Acesta avea 70 de ani și era predicator. Acesta a ignorat sfatul autorităților de a se izola după ce s-ar fi întors dintr-o călătorie în Italia și Germania. Mai mult, bărbatul ar fi participat la un festival care atrage anual 10 mii de oameni.

Doar după moartea acestuia s-a aflat că avea coronavirus. După o săptămână, bărbatul infectatase deja 19 membrii ai familiei. Un oficial a declarat că bărbatul ar fi intrat în contact cu minim 550 de persoane, nefiind încă depistați toți contacții direcți.

Cazul nu este unul singular. În statul indian Rajasthan, mai mulți doctori ar fi fost infectați de către un pacient, aceștia intrând în contact, mai apoi, cu sute de oameni. 7 mii de oameni din zonă au fost băgați în carantină.

India a confirmat 640 de cazuri, dintre care 30 în Punjab. Experții se tem că numărul ar fi mult mai mare, India având una dintre cele mai mici rate de testare. O explozie a cazurilor în țara cu 1,3 miliarde de locuitori ar putea fi o catastrofă.