Cea mai mare îngrijorare pentru bulgari în acest moment este legată de plata facturilor, potrivit unui sondaj telefonic al Gallup International, realizat cu 1.000 de oameni, în perioada 20 - 23 martie, relatează Duma, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sociologii raportează că temerile inițial răspândite privind faptul că alimentele și medicamentele se vor termina în Bulgaria sunt acum mai puțin întâlnite - de la 13 la 27%.

Pe de altă parte, există îngrijorări cu privire la consecințele economice - 20% se tem că își vor pierde locurile de muncă, 29% că nu vor putea să își plătească împrumuturile, iar incapacitatea de a achita facturile curente îi îngrijorează pe 38% dintre bulgari. Din cauza epidemiei sunt panicaţi 22% dintre bulgari, cuprinşi de anxietate sunt 64%, iar seninătatea este prezentă la doar 12%.

Aproape toți respondenții spun că se spală pe mâini mai des, 80% folosesc dezinfectanți, 90% își limitează vizitele și 5% combat epidemia cu măști de protecție.

Oamenii nu numai că acceptă, ci și aprobă măsuri restrictive, susține Gallup.

Potrivit sondajului, între 88% și 94% aprobă interzicerea tuturor adunărilor publice, închiderea frontierelor pentru străini, interdicția de a călători în străinătate.

Cu toate acestea, opinia publică este împărțită cu privire la interzicerea deplasărilor între oraşe - 56% sunt „pentru”, 40% nu le consideră bune. Aproape identică este diferenţa cu privire la introducerea interdicţiilor seara.

Întrebați cum apreciază măsurile guvernului împotriva epidemiei, 66% au declarat că sunt suficiente, 17% au spus că sunt exagerate, iar 15% au spus că sunt insuficiențe.