Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a negat, marţi seară, informaţiile apărute în presă privind prelungirea măsurilor restrictive până în iulie, precizând că regiunile vor putea dispune măsuri locale în funcţie de situaţie, dar anunţând amenzile pentru încălcarea actualelor norme. Giuseppe Conte, premierul Italiei, a negat informaţiile difuzate de presa italiană şi internaţională privind o decizie de prelungire a restricţiilor generale din Italia până în iulie, potrivit Mediafax.

Carantina ItaliaFoto: Profimedia Images

"Nu este deloc adevărat că măsurile restrictive de urgenţă vor fi prelungite până pe 31 iulie", a declarat Giuseppe Conte, citat de cotidianul Corriere della Sera. În realitate, pe 31 iulie va expira starea de urgenţă de şase luni decretată de Italia pe 31 ianuaie 2020, le-a explicat Giuseppe Conte jurnaliştilor, subliniind că acest lucru nu înseamnă neapărat că măsurile vor fi prelungite până atunci.

La rândul său, Franco Locatelli, preşedintele Consiliului Superior al Sănătăţii din Italia, a afirmat că restricţiile generale din Italia, cele privind deplasările cetăţenilor şi suspendarea activităţilor firmelor nonesenţiale, vor expira pe 3 aprilie. "Durata măsurilor de izolare, în special cele care vizează activităţile lucrative nonesenţiale şi cele sociale, este până pe 3 aprilie, iar cu câteva zile înaintea acestei date vor fi luate decizii în funcţie de evoluţia epidemiologică", a spus Franco Locatelli, citat de cotidianul La Repubblica.