​​Finlanda a fost încoronată pentru a treia oară consecutiv cea mai fericită țară din lume. Capitala Helsinki s-a clasat și ea pe primul loc în topul celor mai fericite orașe, conform The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Țara nordică a obținut pentru a treia oară consecutiv acest titlul conform raportului întocmit de Națiunile Unite. Raportul celor mai fericite țări a fost bazat pe percepția locuitorilor a 156 de țări despre propriile lor vieți în țările respective.

Finlanda a ieșit prima în acest clasament, la mică distanță de Danemarca, Suedia, Islanda și Norvegia. Danemraca a câștigat și ea acest titlu de trei ori, în 2012, 2013 și 2016. În 2015, câștigătoare a fost Suedia, iar în 2017 Norvegia. Apoi, incluzând acest an, sunt trei ani consecutivi de hegemonie a Finlandei.

Marea Britanie este abia pe locul 13, în timp ce Statele Unite ocupă locul 18.

Studiul a concluzionat că mai fericiți sunt cetățenii implicați în comunitatea de care aparțin, fie că locuiau în mediul rural sau cel urban.

Pe ultimele locuri în acest raport s-au clasat țările: Afghanistan, Sudanul de Sud, Zimbabwe, Rwanda și Republica Centrafricană.