Doi indivizi au fost reţinuţi după ce au intrat cu un vehicul în incinta unui terminal al Aeroportului din Barcelona, au informat surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un vehicul a pătruns forţat, vineri, în incinta Terminalului 1 al Aeroportului El Prat din Barcelona, autorităţile imobilizând doi cetăţeni albanezi, care au fost reţinuţi, relatează Mediafax.

Indivizii au rostit sintagme de tip islamist în momentul imobilizării, dar autorităţile au stabilit că atacul nu este de tip terorist.

Atacul cu vehicul a avut loc în timp ce terminalul aeroportuar era aproape gol, în contextul restricţiilor de călătorie introduse din cauza pandemiei. Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Unitatea specială pirotehnică Tedax a comunicat, potrivit agenţiei Reuters, că în vehicul nu erau dispozitive explozive.

„A fost exclusă posibilitatea motivaţiei de tip terorist în cazul incidentului produs în Aeroportul El Prat. Doi suspecţi au fost reţinuţi. Este vorba de o infracţiune de drept comun”, a transmis Poliţia catalană, Mossos d'Esquadra.