Potrivit guvernului de la Tripoli, regimul sirian, organizația Hezbollah și Iranul trimit luptători în sprijinul mareșalului Khalifa Haftar, liderul forțelor armate rebele din estul Libiei, relatează Akșam, potrivit Rador.

LibiaFoto: Wikipedia

Ministerul de Interne din cadrul Guvernului de Acord Național de la Tripoli, recunoscut de Națiunile Unite, a emis o declarație scrisă în care arată că luptători din Siria au fost aduși cu avioane aparținând companiei aeriene siriene Cham Wings în orașul Benghazi, din estul Libiei, controlat de către Haftar.

În declarație se precizează că luptători ai regimului Assad, ai organizației Hezbollah, ai Gărzilor Revoluționare Iraniene și ai companiei rusești de securitate Wagner au fost transportați la Benghazi.

O delegație de rang înalt de la Benghazi s-a deplasat la 1 martie la Damasc și s-a întâlnit cu Bashar al-Assad. La scurt timp după vizită, regimul Assad i-a încredințat așa-zisului guvern al lui Khalifa Haftar misiunea diplomatică a Libiei la Damasc, încălcând astfel rezoluțiile Consiliului de Securitate.