Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Iran de la începutul lunii martie, din cauza băuturilor contrafăcute, a ajuns la 180. Directorul Centrului pentru Situații de Urgență din provincia Fars, Javad Muradiyan, spune că „Situația a fost generată de informațiile publicate pe rețele de socializare potrivit cărora alcoolul poate ține sub control coronavirusul”, relatează Sabah, potrivit Rador.

Foto:

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Iran din 6 martie, din cauza băuturilor contrafăcute, a ajuns la 180.

Potrivit Agenției de Știri a Studenților din Iran (ISNA), directorul Centrului pentru Situații de Urgență din provincia Fars, Javad Muradiyan, a declarat că 427 de persoane intoxicate cu băuturi contrafăcute au ajuns la spital.

Muradiyan a precizat că „Din păcate, informațiile publicate pe rețele de socializare potrivit cărora alcoolul poate ține sub control coronavirusul au dus la apariția acestei situații”.

Pe de altă parte, serviciile iraniene de informații au confiscat 50.000 de litri de alcool în cursul unei operațiuni organizate în ultimele zile în provincia Fars.

Numeroase persoane, printre care producători și distribuitori, au fost reținute.

După înmulțirea deceselor în provincia Fars, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Iran din cauza băuturilor contrafăcute a ajuns la 180.

Adjunctul procurorului-șef din Ahvaz, Ali Bayranvand, a anunțat că 17 persoane au fost reținute în cadrul anchetei privind băuturile contrafăcute.