O femeie de 103 ani s-a vindecat de noul coronavirus în Iran, anunță agenția oficială Irna, în condițiile în care infecția este considerată mult mai periculoasă pentru persoanele cele mai în vârstă, scrie AFP.

Coronavirus IranFoto: Profimedia Images

Pacienta fusese internată în orașul Semnan, la circa 180 km est de Teheran, arată articolul publicat de Irna în noaptea de marți spre miercuri, fără a preciza numele femeii.

Aceasta a fost "autorizată să părăsească spitalul după ce s-a restabilit deplin", arată aticolul, care îl citează pe Navid Danayi, directorului spitalului universitar din oraș.

Agenția spune că este vorba de un al doilea pacient foarte în vârstă care s-a infectat în Iran cu Covid-19 și s-a vindecat. Primul caz este un bărbat din Kerman, în sud-estul țării, în vârstă de 91 de ani.

Acesta a fost declarat vindecat luni după ce a fost bolnav timp de trei zile și în ciuda faptului că suferea de hipertensiune și de astm.

Irna nu precizează ce tratament a fost administrat celor doi pacienți.

În afara Chinei, Iranul este cea mai afectată țară de pandemia de Covid-19, care este prezentă în toate cele 31 de provincii. Numărul morților a depășit 1.000, dintr-un total de 16.000 de cazuri confirmate.

În 9 martie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma că dintre cele 80.000 de cazuri raportate atunci în China "peste 70%" s-au vindecat.

Un raport al OMS realizat în parteneriat cu autoritățile chineze indică o rată a mortalității de 21,9% pentru persoanele infectate de peste 80 de ani.