Preşedintele american, Donald Trump, a apreciat luni ca "inutilă" amânarea primarelor prezidenţiale din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce guvernatorul de Ohio a recomandat amânarea votului prevăzut marţi în acest stat lovit de pandemie, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: White House

"Las în grija statelor să decidă asta. Este un lucru important să amâni nişte alegeri (...), dar cred că amânarea lor este inutilă", a declarat Donald Trump de la Casa Albă.

Mai devreme, guvernatorul republican de Ohio, Mike DeWine, anunţase că a recomandat amânarea primarelor prevăzute marţi în statul său "până la 2 iunie 2020", potrivit Agerpres.

Președintele SUA, Donald Trump, le-a cerut luni americanilor să evite adunările cu mai mult de 10 persoane, pentru a se încerca limitarea epidemiei cu noul coronavirus, care - spune el - ar putea lua sfârșit în Statele Unite în iulie sau august, relatează AFP.

„Administrația mea recomandă ca toți americanii, inclusiv cei foarte tineri și în stare bună de sănătate (...) să evite adunările cu mai mult de 10 persoane”, a declarat președintele SUA în cursul unei conferințe de presă la Casa Albă.