Activistul democrat din Hong Kong, Chan Kin-man, a ieșit sâmbătă din închisoare, spunând că nu are nici un regret pentru rolul său principal în mișcarea de neascultare civilă „Umbrela” din 2014, și că este nevoie de sacrificiu pentru a obține sufragiu universal, conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Viața în închisoare a fost dificilă, dar nu am nici un regret ... întrucât acesta este un preț necesar de plătit în lupta pentru democrație", a spus Chan, scandând "Vreau vot universal" alături de zeci de susținători.

"Cred că în ultimele luni, oamenii din Hong Kong au înțeles de ce a trebuit să folosim neascultarea civilă pentru a lupta pentru libertate."

Sociolog pensionat și unul dintre cei trei lideri ai mișcării pro-democrație, Chan a fost găsit vinovat anul trecut de conspirație pentru a comite o insubordonare publică pentru rolul său în planificarea și mobilizarea susținătorilor în timpul protestului de 79 de zile.

Protestele Umbrela au organizat marșuri pașnice, blocând drumurile majore din centrul financiar asiatic, într-o încercare pentru democrația deplină.