Statul Ohio ar putea avea deja peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, a afirmat un responsabil al autorităților sanitare din acest stat nordic al SUA, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o conferință de presă alături de guvernatorul Mike DeWine, directoarea departamentului de sănătate din Ohio, Amy Acton, a declarat că acest stat a înregistrat cazuri de transmiteri "comunitare" ale virusului, respectiv la nivel local în cadrul populației, și nu pornind de la persoane care au călătorit în zone deja infectate.

"Din ceea ce știm legat de cum funcționează transmisia comunitară, cel puțin 1% din populația noastră este purtătoare a virusului în Ohio în prezent", a spus Amy Acton.

"Avem 11,7 milioane de locuitori. Deci, făcând un calcul, rezultă 100.000. Acest lucru oferă o idee legată de maniera în care virusul se propagă, și se propagă rapid", a adăugat ea.

"Este vorba de această pandemie care nu se întâmplă decât odată la 50 de ani și pe care o așteptam", a mai spus ea.

Ohio are în prezent cinci cazuri confirmate și 52 sunt în curs de investigare. Dar numărul de teste realizate în acest stat, ca peste tot în SUA, este pentru moment foarte limitat.

SUA au raportat până acum circa 1.700 de cazuri și 40 de persoane decedate, potrivit universității americane Johns Hopkins.

"Știm că aceste cifre vor continua să crească", a spus și guvernatorul DeWine, care a vorbit despre o situație "de criză".

El a ordonat interzicerea adunărilor de peste 100 de persoane și închiderea școlilor pentru trei săptămâni.