O femeie de 103 ani a ajuns în stare gravă la un spital din Wuhan, infectată cu noul coronavirus. Medicii au declarat-o vindecată în mai puțin de o săptămână, iar pacienta a fost externată. Este cea mai bătrână persoană care a scăpat cu viață în urma infectării cu virusul 2019-nCoV, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zhang Guangfen a fost depistată pozitiv pentru coronavirus în data de 1 martie, fiind internată ulterior într-un spital din orașul chinez Wuhan, considerat punctul de plecare al virusului 2019-nCoV.

Deși starea pacientei era destul de gravă, femeia de 103 ani s-a recuperat rapid, în doar șase zile, întrucât nu suferea și de alte afecțiuni. Zhang Guangfen a fost externată marți din unitatea medicală unde i-a fost administrat tratamentul.

Centenara din Wuhan este cu doi ani mai în vârstă decât ultimul deținător al „recordului” de cea mai bătrână persoană care a scăpat cu viață în urma infectării cu virusul 2019-nCoV.

Momentul în care femeia a fost externată a fost filmat, iar imaginile au fost comentate de unii internauți drept „pline de speranță”.