Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat miercuri seară noi măsuri față de restricțiile draconice impuse deja pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Astfel, în Italia vor fi închise de acum toate magazinele cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

Coronavirus in ItaliaFoto: Agerpres/EPA

Într-un discurs transmis națiunii difuzat de televiziuni, Conte a afirmat că toate magazinele vor fi închise, cu excepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și a farmaciilor, iar firmele trebuie să își închidă toate unitățile ce nu sunt esențiale pentru producție.

„Închidem magazine, baruri, pub-uri, restaurante... Livrarea la domiciliu va rămâne autorizată.", a declarat Conte care spune că "Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile". Vor fi închise de asemenea coafurile, saloanele de înfrumusețare și „serviciile de cantină” care nu garantează distanța de siguranță a unui metru.

Performanțele serviciilor publice sunt esențiale, inclusiv transportul, utilitățile, serviciile bancare, poștale, financiare, precum și serviciile auxiliare necesare rămân garantate.”, a dat asigurări premierul italian, potrivit La Stampa.

Șeful guvernului spune că, pentru activitățile productive, munca trebuie încurajată pe cât posibil, sărbătorile și lăsarea prin oferirea de stimulente încurajatoare.

Fabricile vor putea continua să își desfășoare activitățile de producție cu condiția ca acestea să ia măsuri de siguranță adecvate pentru a evita contagiunea. Se încurajează reglementarea turelor de muncă, vacanțele timpurii, închiderea departamentelor neesențiale.

Coronavirus SUA: Trump suspendă toate călătoriile din țările europene în SUA

Preşedintele Donald Trump suspendă toate intrările persoanelor din ţările europene în SUA - cu excepţia Regatului Unit - timp de 30 de zile, pe fondul crizei COVID-19, potrivit Mediafax.

În cadrul unei apariții televizate, președintele Donald Trump a transmis că toate călătoriile din Europa către SUA vor fi suspendate în următoarele 30 de zile.

Trump a adăugat că restricțiile „puternice, dar necesare” nu se vor aplica în cazul Marii Britanii, unde au fost confirmate până acum 460 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.135 de cazuri de COVID-19 și 38 de decese.