Cum poți convinge cetățenii să ia în serios igiena personală în contextul epidemiei coronavirusului? Melodii ușor de reținut, scrie Qaurtz, citat de MSN.com

melodie coronavirus VietnamFoto: Captura YouTube

În timp ce autoritățile încep să anuleze adunările, experții din sănătate spun că schimbările comportamentelor individuale sunt la fel de cruciale. Iar pentru a ajunge la public, guvernele s-au orientat către melodii caraghioase care pot atrage atenția pentru a promova de exemplu spălatul corespunzător pe mâini.

Ideea de a comunica mesaje de sănătate publică maselor nu este nouă, iar Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA are o listă întreagă de melodii privind siguranța la locul de muncă și teme privind sănătatea. O melodie cu versuri despre cum să previi răspândirea virusului a devenit hit în toate cluburile din Liberia în 2014, alături de alte melodii care încearcă să crească conștientizarea cu privire la Ebola. Autoritățile din Malaezia au folosit melodii folk tradiționale pentru a transmite informații cu privire la HIV și febra Dengue.

Acum, în vreme ce cazurile de Covid-19 continuă să se răspândească în afara Chinei, mai multe țări apelează la melodii pentru a le transmite oamenilor să ia măsuri de precauție.

Săptămâna trecută, actrița din China Fan Bingbing a publicat un video în timp ce arată un dans al spălării mâinilor.

În colaborare cu Institutul Național de Sănătate din Vietnam, producătorul Khac Hung a realizat Ghen Co Vy. Melodia a devenit un hit global.

Și Thailanda are o melodie: OVID-19: Dance Against The Virus.

Singapore are și ea un videoclip numit ”Wash Your Hands”.