Zeci de mii de refugiaţi se află încă la graniţa Turciei cu Grecia, duşi şi ţinuţi acolo de autorităţile turce. Situaţia lor rămâne incertă având în vedere că discuţiile dintre preşedintele turc Erdogan şi reprezentanţii UE de la Bruxelles n-au ajuns la nicio concluzie. Iată câteva imagini din mijlocul refugiaţilor de la graniţa Turciei.

refugiaţi la granita Turcia-GreciaFoto: Hotnews

Imaginile au fost obţinute de fotograful Bogdan Dinca de la un refugiat din zonă. Dinca se află împreună cu alţi fotografi români la Karaagac, o suburbie a orașului Edirne din nord-vestul Turciei, la circa doi kilometri de granița cu Grecia. Nimeni din presa străină nu are acces în zona graniţei unde se află refugiaţii, singurii care pot intra în zona respectivă sunt cei de la agenţia naţională de presă a Turciei, Anadolu, potrivi fotografului român. Jurnaliştii români şi străini sunt legitimaţi periodic chiar dacă sunt ţinuţi la distanţă de frontieră. Iar, potrivit unor surse de la faţa locului refugiaţii şi migranţii de la graniţa au fost legitimaţi şi amprentanţi şi câţiva dintre ei au acces uneori în oraşele din apropiere pentru a face cumpăraturi, după care trebuie să se întoarcă în zona graniţei.

Ieri, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentanţi ai UE şi NATO pentru a discuta despre problema de la graniţa Greciei. Situaţia de la graniţa cu Grecia a rămas în continuare incertă în ciuda discţiilor dintre cele două părţi. Acordul din 2016 rămâne în picioare, susţine Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene, şi promite să redeschidă dialogul cu preşedintele turc, dar continuă să califice evenimentele de la graniţa Greciei ca fiind "inacceptabile", notează euronews.com.