Prințul Andrew refuză total colaborarea cu anchetatorii în ceea ce privește ancheta în cazul Epstein. Anchetatorii caută soluții pentru avansarea anchetei fără ajutorul oferit de prinț, scrie Sky News.

Virginia Giuffre si printul AndrewFoto: Captura YouTube

Un avocat din Statele Unite implicat în anchetă a declarat că oferta publică a prințului Andrew de cooperare în cazul Epstein nu mai este valabilă. Prințul ar fi blocat orice cooperare cu anchetatorii, iar aceștia reconsideră ce opțiuni au.

Ducele de York era un bun prieten al lui Jeffrey Epstein, cel din urmă punându-și capăt zilelor în august anul trecut. Acesta era închis după ce fusese acuzat de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale.

Anchetorii s-au plâns de lipsa de cooperare a ducelui în ianuarie, la două luni după ce acesta a anuțat că va fi cooperant cu autoritățile. Declarația autorităților din ianuarie i-a făcut pe avocații ducelui să confirme faptul că acesta nu va participa voluntar la niciun interviu pe baza cazului Epstein.

Prințul Andrew este acuzat că ar fi făcut sex cu o minoră de 17 ani, Virginia Giuffre, care ar fi fost ”procurată” de Jeffrey Epstein. Prințul a negat acuzațiile dar victima își susține declarația.