Chiar înainte ca Franța să interzică adunările publice cu mai mult de 1.000 de participanți, în contextul crizei coronavirusului care a băgat multe zone din lume în carantină, circa 3.500 de persoane deghizate în ștrumfi s-au adunat în vestul Franței pentru a doborî un record mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentul a avut loc în Landerneau, în vestul Franței, chiar înainte ca autoritățile franceze să interzică întrunirile publice cu mai mult de 1.00 de participanți, scrie AFP.

Întâlnirea ștrumfilor din Franța a avut ca scop doborârea unui record mondial Guiness.

„Ne-am gândit să nu ne facem griji și, ca francezi, să nu renunțăm la tentativa noastră de a sparge recordul. Acum suntem campioni mondiali”, a declarat un bărbat dezghizat în ștrumf, participant la adunare.

„E mai important, coronavirusul nu e mare lucru, e un nimic”, spune o femeie care îl însoțește, deghizată și ea în ștrumf.

„Nu există risc. Suntem ștrumfi”, spun cei doi într-un glas.

Precedentul record mondial - cei mai mulți oameni deghizați în ștrumfi - fusese stabilit pe 16 februarie 2019 în Germania când la un eveniment s-au adunat 2.762 de persoane deghizate în celebrele personaje de culoare albastră.

În Franța, până în prezent, au fost confirmate peste 1.200 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 19 persoane și-au pierdut viața. Alți 12 pacienți au fost declarați vindecați.