Autoritățile din Moscova, capitala Rusiei, amenință cu pedepse de până la cinci ani de închisoare persoanele care nu se autoizolează la domiciliu pentru două săptămâni după ce au vizitat țări grav afectate de epidemia de coronavirus, informează Reuters.

Piata Rosie din MoscovaFoto: Pixabay

Municipalitatea a anunțat un „regim de alertă foarte ridicată” și a impus măsuri suplimentare, joi, pentru a preveni o răspândire a maladiei în capitala rusă.

Cei care se întorc din China, Coreea de Sud, Iran, Franța, Germania, Italia și Spania, precum și din alte state care înregistrează posibile indicii „nefavorabile” de coronavirus ar trebui să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, a transmis Primăria din Moscova.

Duminică, Departamentul pentru sănătate din Moscova a anunțat că persoanele care nu țin cont de aceste norme riscă pedepse severe, inclusiv închisoare de până la cinci ani.

Instituția a precizat că autoritățile vor verifica respectarea regulilor de autoizolare prin intermediul camerelor tv cu circuit închis.

Într-o altă informare, departamentul a explicat că este în regulă ca cei care sunt în izolare la domiciliu să își plimbe câinii, dar că trebuie să facă asta doar când sunt puțini oameni pe stradă și să poarte măști medicale.

Până acum, în Rusia au fost raportate 15 cazuri de infecții cu coronavirus.