Până în prezent, opt state din SUA au declarat stare de urgență ca răspuns la epidemia de coronavirus, potrivit CNN. Autoritățile au confirmat cel puțin 21 de decese în trei state, 18 în Washington, două în Florida și unul în California. Acestea trei au fost printre primele state unde a fost instituită stare de urgență. De atunci s-au alăturat într-o decizie similară și Kentucky, New York, Maryland, Utah și Oregon, potrivit Mediafax.

Harta coronavirusFoto: ArcGIS

Guvernatorul din Oregon Kate Brown a fost ultima care a decis, duminică dimineață, să declare stare de urgență în stat, după ce șapte noi cazuri de infectare au fost confirmate, iar bilanțul a crescut la 14. Declararea stării de urgență va permite luarea unor măsuri suplimentare, cum ar fi folosirea rezervelor de urgență și a unor voluntari care sunt specialiști în sănătate, a spus Brown. Washington a raportat cele mai multe cazuri de infectare, duminică dimineață, și anume 115.

Guvernatorul statului, Jay Inslee, a emis un decret prin care agențiile și departamentele de stat să folosească resursele statului ca să sprijine comunitățile afectate, după primul deces raportat pe 29 februarie. Mai multe orașe din Statele Unite și alte țări au declarat stare de urgență.