Este doar o problemă de timp până când și mai multe țări europene vor recurge la genul de măsuri agresive pe care le-a luat Italia pentru a combate răspândirea coronavirusului, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Sebastian KurzFoto: Agerpres/EPA

Italia, vecina de la sudul Austriei, a pus duminică în carantină o mare parte din nordul țării. Kurz a spus că situația din Austria – unde autoritățile au raportat până acum 99 de cazuri de Covid-19 – este sub control, iar măsurile luate sunt potrivite, dar probabil vor mai fi necesare și altele.

Săptămâna trecută, Austria a introdus verificări ale stării de sănătate la granița cu Italia.

Austria ar putea, ”bineînțeles”, să închidă școlile, universitățile și grădinițele și să interzică evenimentele cu mulți participanți, a declarat cancelarul austriac.

”Va fi important să luăm deciziile potrivite la momentul potrivit. Poți închide școlile pentru una-două săptămâni, asta este necesar de urgență în Italia. Se va întâmpla și în alte țări europene. Cea mai importantă problemă este să știi când să o faci”, a continuat înaltul oficial austriac.

Întrebarea este cum să gestionezi un apogeu al epidemiei care poate paraliza sistemul de sănătate fără să provoci prea multe daune economice, a explicat Kurz.

”Trebuie să analizezi cu atenție momentul de adoptare al acestor măsuri pentru că economia unei țări nu poate duce așa ceva prea multă vreme”, a mai spus cancelarul austriac.