Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgență din cauza epidemiei cu noul coronavirus, pentru a avea „un protocol de achiziții și testare mai rapid”, informează Mediafax citând CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am declarat oficial stare de urgență deoarece acest lucru ne oferă o serie de avantaje. Vom putea face achiziții și angaja mai mult personal, în special pentru a ajuta departamentele locale de sănătate foarte aglomerate”, a spus Cuomo.

Guvernatorul a adăugat că, în această situație, „avem un protocol de achiziții și testare mai rapid și vom profita de acest lucru”.

În cursul zilei de sâmbătă au fost depistate 13 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în New York, bilanțul total în acest stat fiind de 89.

În Statele Unite au fost înregistrate, până sâmbătă seara, 449 de cazuri și 19 decese, persoanele infectate cu noul coronavirus fiind în 32 de state și districtul Columbia. Această cifră națională include 379 de persoane diagnosticate prin sistemul de sănătate publică din SUA și 70 de persoane repatriate în SUA - 46 de pe vasul de croazieră Diamond Princess, 21 de pe vasul de croazieră Grand Princess și trei din China.