Primele două cazuri de coronavirus - un bărbat de 27 de ani și o femeie de 75 de ani au fost raportate duminică noapte în Bulgaria, țară care se luptă să țină sub control epidemia de gripă.

CoronavirusFoto: pixabay.com

UPDATE 10.36 Numărul de cazuri din Bulgaria a ajuns la patru, doi bărbați din Plevna și două femei din Gabrovo ieșind pozitivi după o campanie extinsă de testare, a declarat Todor Kantardzhiev, șeful Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazite.

Șeful Inspecției Sanitare de Stat, Angel Kunchev, a anunțat că primii doi bulgari confirmați cu infecție nu au călătorit nicăieri și nici nu au intrat în contact cu cineva care s-a întors dintr-o țară afectată de coronavirus.

Directorul centrului de boli infecţioase, Todor Kantardjiev, a declarat pentru AFP că probele de la cei doi pacienți - un bărbat din Pleven și o femeie din Gabrovo - au fost pozitive pentru coronavirus. El a spus că bărbatul în vârstă de 27 de ani și femeia în vârstă de 75 de ani au fost testați pentru infecție ca măsură preventivă, după ce au fost spitalizați în urmă cu câteva zile cu probleme respiratorii severe.

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat că au identificat și au început testarea persoanelor care au fost în contact cu cei doi, în total aproximativ 40 de oameni.

Bulgaria se luptă cu o epidemie de gripă la nivel național și a închis toate școlile în perioada 6-11 martie.