Pastorul de televiziune Jim Bakker a fost citat de procuratura din New York, care i-a solicitat să nu mai comercializeze un pretins leac pentru noul coronavirus, relatează Mediafax.

Jim BakkerFoto: Captura video Kiro7

Oficialităţile americane i-au cerut pastorului să renunţe în cel mult 10 zile la prezentarea unei soluţii pe bază de argint drept medicament pentru noul coronavirus.

Emisiunea Jim Bakker Show a prezentat produsul „Silver Solution”, pe care îl comercializează pe site-ul companiei drept o soluţie preventivă faţă de Covid-19.

Lisa Landau, coordonatoarea Serviciului de Sănătate (Health Care Bureau) a cerut emisiunii The Jim Bakker Show să înceteze să mai prezinte pretinsul medicament. Emisiunea a prezentat pe 12 februarie medicamentul „Silver Solution”, despre care a spus că este foarte eficient în prevenirea noului coronavirus.

Bakker a mai fost condamnat pentru înşelăciune în trecut şi fost în detenţie din cauza unor acuzaţii legate de emisiunea sa Praise The Lord (PTL) Club Show, o versiune de talkshow pe teme religioase, pe care o susţinea împreună cu soţia sa, Tammy Faye Bakker.

Cuplul a divorţat în 1992, după ce Bakker a fost în centrul unui scandal legat de plata unei sume de bani pentru a menţine secretă o legătură cu una dintre secretarele bisericii sale. În anii ´80, Bakker a fost unul dintre cei mai influenţi predicatori de televiziune din Statele Unite.

„Să spunem că nu a fost testată pe această tulpină de coronavirus, dar a fost folosită pentru ale tulpini de coronavirus şi a fost capabil să le elimine în 12 ore”, explica Bakker despre substanţa comercializată în emisiunea din luna februarie.

Produsele „Silver Solution” erau scoase la vânzare la preţuri de peste 125 de dolari flaconul, arată platforma Deadline.