Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia, potrivit postului public de radio turc TRT, citat de dpa și Agerpres.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

Într-un material difuzat vineri seară, TRT nu a precizat natura discuţiilor şi nici cu cine se va întâlni Erdogan în capitala Belgiei.

Anunţul vine în contextul în care Erdogan a dat ordin gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee, a relatat presa turcă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizare nu va mai fi dată migranţilor de a traversa Marea Egee din cauza pericolului pe care îl reprezintă" un astfel de demers, a declarat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Pe de altă parte, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, informează Reuters.