O interdicție strictă a consumului și a creșterii animalelor sălbatice este în curs de desfășurare în China, ca urmare a epidemiei mortale de coronavirus, care se crede că a început de la o piață de animale sălbatice din Wuhan, informează CNN.

coronavirus ChinaFoto: Profimedia

Deși nu se știe exact ce animal a transferat virusul la oameni, liliacul sau șarpele au fost sugerate, China a recunoscut că trebuie să pună sub control consumul animalelor sălbatice, pentru a preveni un alt focar.

Dar interzicerea comerțului va fi greu de dus la îndeplinire. Rădăcinile culturale ale utilizării animalelor sălbatice din China au rădăcini adânci, nu doar pentru mâncare, ci și pentru medicină tradițională, îmbrăcăminte, ornamente și chiar animale de companie.

Nu este prima dată când oficialii chinezi au încercat să interzică acest tip de comerț. În 2003, civetele, o specie de manguste, a fost interzisă, animalele fiind sacrificate în număr mare, după ce s-a descoperit că probabil au transferat virusul SARS la oameni. Vânzarea șerpilor a fost de asemenea interzisă pentru scurt timp în Guangzhou, după izbucnirea SARS.

Totuși, feluri de mâncare care utilizează animale sălbatice se consumă încă și astăzi în China.