Şaisprezece membri ai aceleiaşi familii din regiunea Blida, în apropiere de Alger, au fost infectaţi cu coronavirus în urma contactelor cu cetăţeni algerieni care locuiesc în Franţa, a anunţat joi ministrul algerian al sănătăţii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 17, între care 16 membri ai aceleiaşi familii", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general pentru prevenţie al Ministerului Sănătăţii, Djamel Fourar, citat de mass-media algeriene.

Ancheta epidemiologică a permis depistarea sursei contaminării la un algerian în vârstă de 83 de ani şi la fiica acestuia care locuiesc în Franţa şi care nu se numără printre aceste 16 cazuri. Bărbatul şi fiica sa şi-au vizitat familia în perioada 14-21 februarie la Blida, la 50 km sud de Alger, potrivit ministrului sănătăţii.

Ambii au fost confirmaţi pozitiv pentru coronavirus după revenirea în Franţa, pe 21 februarie.

"Cele două persoane au venit să participe la o sărbătoare în Beni Merred, la circa zece kilometri de Blida", a declarat pentru AFP un localnic.