Un elicopter având la bord opt persoane, majoritatea oficiali ai Poliţiei din Filipine, între care și comandantul, s-a prăbuşit joi, la scurt timp după decolare, în oraşul San Pedro din provincia Laguna, la circa 28 km la sud de Manila, transmite DPA. Aeronava s-a izbit de sol pe o stradă de lângă sediul poliţiei și a luat foc.

elicopter prabusitFoto: Captura

Echipajul şi toţi pasagerii au fost răniţi, dar comandantul Poliţiei naţionale, Archie Francisco Gamboa, a suferit doar excoriaţii şi era conştient când a fost scos din aeronava Bell 429, a informat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Doi generali de poliţie - şeful informaţiilor, Mariel Magaway, şi cel al serviciului financiar, Jose Maria Victor Ramos - erau inconştienţi, în stare critică. În elicopter se mai aflau purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, aghiotantul comandantului, doi piloţi şi un alt membru al echipajului.

Gamboa se deplasase la San Pedro pentru a inspecta vehicule confiscate de poliţia rutieră. Comandantul acestui serviciu, Wilson Doromal, a precizat că elicopterul s-a prăbuşit după ce, din cauza prafului ridicat la decolare, a rămas fără vizibilitate şi a atins o linie electrică.

După ce s-a izbit de sol cu partea stângă, pe o stradă de lângă sediul poliţiei, aeronava a luat foc, iar fragmentele desprinse au lovit case şi vehicule din apropiere.

Elicopterul era primul dintr-un lot achiziţionat în urmă cu doi ani de poliţia din Filipine, în cadrul unui program de modernizare. (Sursa: Agerpres)