Într-un email intern văzut de EURACTIV, European Defence Agency a confirmat că unul dintre angajați a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus (COVID-19); preventiv, au fost anulate până pe 13 martie toate întâlnirile stabilite la sediul agenției, scrie euractiv.ro.

Comisia EuropeanăFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Sub protecția anonimatului, sursa din interiorul EDA a spus EURACTIV.ro că un oficial senior din Agenție a fost infectat cu coronavirus după ce s-a întors dintr-o călătorie în Italia, săptămâna trecută. Acesta a început să se simtă rău încă de sâmbătă (29 februarie), ulterior fiind testat pozitiv pentru COVID-19.

"Am avut confirmarea acestui caz", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Comisiei Dana Spinanț.

"Funcționarul a revenit din Italia în 23 februarie", a afirmat și o purtătoare de cuvânt a EDA, Elisabeth Schoeffmann. "Dar acesta nu a participat la o reuniune cu 30 de funcționari din alte instituții UE", a comentat ea, dezmințind o informație în acest sens publicată de Euractiv.

23 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Belgia, dintre care 10 în cursul ultimelor 24 de ore. Nouă dintre cele zece persoane reveniseră dintr-o călătorie în Italia.

Agenția Europeană de Apărare (AED) a fost creată în 2004 pentru a ajuta statele membre să-și adapteze mijloacele militare la noile amenințări.

UPDATE Un angajat al Consiliului UE, instituție care reprezintă statele membre la Bruxelles, a fost depistat pozitiv la coronavirus după ce a fost infectat "prin transmisie locală" în Belgia, ceea ce constituie un al doilea caz în instituțiile europene, a anunțat miercuri o sursă europeană, citată de AFP.

Detectat "în urmă cu câteva zile", este "în prezent sub tratament medical", a precizat această sursă. Potrivit unei a doua surse, această persoană a participat la o reuniune la care asista o persoană deja contaminată de virus.