Când guvernul din Australia a anunțat că interzice intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini care vin din China continentală, o studentă din China a trebuit să decidă între a pierde începutul anului universitar și cheltuielile necesare pentru a călători printr-o țară terță, relatează BBC.

tanara studenta din China in AustraliaFoto: Captura BBC

Karen Ji, o studentă din China, studiază drept și comerț în Sidney și este unul dintre miile de studenți care au fost afectați de decizia guvernului din Australia să impună măsuri adiționale împotriva extinderii coronavirusului. Astfel, Australia a interzis intrarea în țară a oamenilor care au plecat sau au tranzitat China de la 1 februarie.

”Ne-am simțit trădați. (...) Am cumpărat un bilet foarte scump pentru a mă întoarce în Australia, dar zborul a fost anulat, așa că m-am simțit furioasă și panicată. Am decis să zburăm către o țară terță pentru a ne putea întoarce în Australia. Încă mă simt foarte obosită, pentru că a durat atâtea zile și a costat atât de mult pentru a mă întoarce”, a spus Karen Ji.

Aceasta a stat în carantină în Thailanda pentru 14 zile și a costat-o 13.200 de dolari pentru a se întoarce la timp pentru începerea cursurilor, în contextul în care puțini studenți își permit acești bani.