Compania aeriană Ryanair a fost constrânsă să anuleze până la 25% din zborurile italiene pe distanţă scurtă între 17 martie şi 8 aprilie, drept consecinţă a virusului Covid-19, informează compania low-cost pe propriul site, potrivit Rador.

Aeronava RyanairFoto: Ryanair

"Toţi clienţii afectaţi de anulări au fost informaţi prin e-mail şi prin SMS cu opţiunea de a solicita o rambursare sau de a-şi reface rezervarea călătoriei. Dacă aveţi o întrebare specifică, vă rugăm să aşteptaţi, deoarece avem un volum mare de solicitări de contact", a anunţat compania britanică.

Coronavirul a determinat şi compania American Airlines să îşi anuleze zborurile din şi spre Milano Malpensa. "Din cauza reducerii cererii, American Airlines a suspendat zborurile din şi spre Milano Malpensa, din şi spre aeroporturile New York JFK şi Miami. Zborurile ar trebui să se reia pe 25 aprilie".

Decizia a venit după ce Statele Unite au ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Italia din cauza epidemiei cu coronavirus, a declarat la conferinţa de presă vice-preşedintele american Mike Pence, anunţând că alerta de călătorie în anumite zone din Italia şi din Coreea de Sud a fost ridicată la "nivelul 4", adică "interzis călătoriilor".

"Preşedintele a dat instrucţiuni Departamentului de Stat să colaboreze cu aliaţii noştri din Italia şi Coreea de Sud pentru a coordona un screening medical în ţările lor la orice persoană sosită în Statele Unite. Ne propunem să lucrăm cu ei într-un mod coordonat şi de colaborare", a spus Pence.

"În general, traficul aerian mondial s-a prăbuşit", a declarat IATA, asociaţia internaţională a companiilor aeriene, care "contactează autorităţile de transport aerian din întreaga lume pentru a solicita suspendarea imediată şi pentru sezonul 2020 a normelor care reglementează utilizarea de slot-uri de pe aeroporturi, din cauza impactului produs de Covid-19".