Avocatul Casei Albe, Michael Ellis, a fost numit la conducerea executivă a unui departament cheie din cadrul Consiliului Național de Apărare al Statelor Unite, au confirmat mai multe surse pentru CNN. Decizia reprezintă o altă numire a unui loialist de-al președintelui Donald Trump într-o astfel de funcție.

Donald TrumpFoto: White House

Numirea vine după ce recent Donald Trump a numit o altă persoană loială lui, pe ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, pe postul de Director al Serviciilor Naționale de Informații al Statelor Unite.

Trump l-a nominalizat și pe republicanul John Ratcliffe pentru un post permanent în cadrul Serviciilor Naționale de Informații din Statele Unite.

În noua sa poziție, Michael Ellis va fi liantul dintre Casa Albă și Comunitatea de informații a Statelor Unite.

Michael Ellis este unul dintre cei implicați direct în scandalul dintre Trump și Ucraina, cel care a avut ca efect punerea sub acuzare a președintelui. Ellis ar fi acționat cu ordine de sus, solicitând mutarea pe un server mai clasificat a convorbirii transcrise a lui Trump cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Ordinul fusese dat special pentru ca transcrierea convorbirii dintre cei doi oficiali să fie văzută de cât mai puțină lume.