Capodopera lui Albert Camus, „Ciuma”, a revenit în interesul cititorilor la începutul anului 2020, pe fondul temerilor legate de noua epidemie de coronavirus, scrie bfmtv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Edistats, vânzările cunosc o creștere puternică în raport cu anul 2019. Astfel, la sfârșitul lui ianuarie, vânzările ediției Folio erau în jur de 1.700 de exemplare.

Un interes similar în Italia, unde vânzările cărții s-au triplat, arată actualitte.com. În prezent, cartea a urcat de pe locul 71 pe 3 în topul vânzărilor librăriei online ibs.it.

Epidemia de coronavirus a readus în atenție și filmul lui Steven Soderbergh „Contagion”, istoria unei epidemii mondiale devastatoare, care a urcat pe locul 9 în clasamentul iTunes la nouă ani după lansarea sa.

Jocul Plague Inc, în care un jucător trebuie să creeze și să infecteze întreaga lume cu un virus trăiește și el o nouă tinerețe: numărul de jucători a crescut cu peste 256% în ianuarie, potrivit Steamcharts, și ocupa locul 1 în clasamentul jocurilor cu plată pe App Store.